ASPECT工作室为阿德莱德港的哈特磨坊周围设计了一个全新的充满活力的公共领域。该项目位于码头附近,在阿德莱德最具标志性的工业建筑之一的背景下,这个新的空间包括宽阔的草地娱乐区、树丛、野餐和烧烤区以及多功能的活动空间。
ASPECT Studios has delivered a new, vibrant and attractive public realm for the Hart’s Mill Surrounds in Port Adelaide. Located adjacent to the wharf and with the backdrop of one of Adelaide’s most iconic heritage listed industrial buildings, the new space includes extensive new grassed recreation areas with trees, picnic and BBQ areas as well as multifunctional spaces for events and markets.

01_ASPECT_HartsMillSurrounds_DonBrice.jpg

© Don Brice

02_ASPECT_HartsMillSurrounds_DonBrice.jpg

© Don Brice

03_ASPECT_HartsMillSurrounds_DonBrice.jpg

© Don Brice

04_ASPECT_HartsMillSurrounds_DonBrice.jpg

© Don Brice

05_ASPECT_HartsMillSurrounds_DonBrice.jpg

© Don Brice

06_ASPECT_HartsMillSurrounds_DonBrice.jpg

© Don Brice

07_ASPECT_HartsMillSurrounds_DonBrice.jpg

© Don Brice

08_ASPECT_HartsMillSurrounds_DonBrice.jpg

© Don Brice

09_ASPECT_HartsMillSurrounds_DonBrice.jpg

© Don Brice

10_ASPECT_HartsMillSurrounds_DonBrice.jpg

© Don Brice

11_ASPECT_HartsMillSurrounds_DonBrice.jpg

© Don Brice

12_ASPECT_HartsMillSurrounds_DonBrice.jpg

© Don Brice

13_ASPECT_HartsMillSurrounds_DonBrice.jpg

© Don Brice

14_ASPECT_HartsMillSurrounds_AspectStudios.jpg

© Aspect Studios
该区域的主要特色之一是围绕着当地面粉研磨历史的创新型游戏空间。其设计借鉴了码头上众多港口的贸易活动,开发为能够彰显该地区域特色的游乐设施。现有的铁路线保持着它原本的状态,维持其在作为出口枢纽的重要角色。铁路线两旁是高架绿色平台,这种设计的目的在于使场地富于高差变化,改善受污染的环境,同时也能扩大公园空间。
该项目已经作为一个首要目的地完成,在一系列“早期获胜”干预措施中,已经向港口周边推出,以增加访客量,并为海滨提供更多的游客量以及基础设施。
An innovative new play space themed around the site’s flour milling history is a key feature of the site. Its design draws on references of the numerous port trade activities in the wharf precinct and has been developed as a play facility aimed to have a regional level of attraction. The existing rail line has been retained and celebrated in its original state to maintain a reference to the past and the port’s important role as an export hub. The rail line is flanked by raised green platforms designed as vessels containing new park spaces within what is a highly modified and contaminated site.
The project has been delivered as a premier destination within a suite of ‘early win’ interventions that have been rolled out around the port with the aim of increasing visitation and providing greater access and amenity to the waterfront.
委托人: Renewal SA
地点: Port Adelaide, SA, Australia
景观设计: ASPECT Studios
团队: ASPECT Studios, Mulloway Studio, LUCID Consulting, SMEC Australia, HydroPlan
年份: 2014
预算: $2.1 million
照片: Don Brice