RMPStephan Lenzen Landschaftsarchitekten:Papenburg地区园艺展场地于2014年完成了向城市公园转化的重新设计及重建工作,以使其满足当前的功能适应要求。全新的公园设计支撑该地域的转型:由于现代化新景观的建成,公园现在已成为Papenburg市的中心元素。设计师考虑到公园的历史结构和现有的植被,之前的人行路网已经仔细地进行了现代化改造。除了主要的道路之外,丛林也塑造了公园的空间感。
RMP Stephan Lenzen Landschaftsarchitekten: The framework of the regional garden show Papenburg 2014 enabled the redevelopment and redesign of the city park as well as its functional adaptation to current requirements. The new park design supports its transformation: having been a nearly transparent transit space, the new park now serves as a central element of Papenburg’s city due to a modern activation of the area by adding new contents. The previous network of footpaths has been carefully modernized considering the park’s historical structure and the existing vegetation. Besides the main trail, boskets shape the park space.

Stadtpark_Papenburg-RMP_Landschaftsarchitekten-01.jpg

© Juliane Werner

Stadtpark_Papenburg-RMP_Landschaftsarchitekten-02.jpg

© Juliane Werner

Stadtpark_Papenburg-RMP_Landschaftsarchitekten-03.jpg

© Juliane Werner

Stadtpark_Papenburg-RMP_Landschaftsarchitekten-04.jpg

© Juliane Werner

Stadtpark_Papenburg-RMP_Landschaftsarchitekten-05.jpg

© Juliane Werner

Stadtpark_Papenburg-RMP_Landschaftsarchitekten-06.jpg

© Juliane Werner
这些紧凑的树木和灌木结构打破了老城区公园的单调性,在不牺牲其整体美感的前提下,重新组建了不同场地以满足游客的需要。此外,我们修剪了现有的孤植木,以加强引导视觉上的连接,并且在邻近地区种植了统一的树种。通过这种方式,令人兴奋的新的视觉感得以发展,大草坪上均匀散布着的树木,创造出有趣的光影效果。新的观赏视线深入公园,强调了城市与公园入口之间的联系。所有这些结构形成一个可持续的框架,为Papenburg市市民创造一个极富吸引力的娱乐空间。
These compact structures of trees and shrubs break the monotony of the old city park and re-structure the area for the different groups of visitors without sacrificing its overall character. Furthermore, existing solitary tree were pruned to strengthen and guide visual connections. Uniform tree species were planted in adjacent areas. By doing so, exciting new visual relationships evolved because of the large lawn areas interspersed with homogeneous tree shapes, creating interesting light and shadow effects. The new sight lines lead deeply into the park and also emphasize the connection between the city and the park’s entrance. All these structures form a sustainable framework and create a new and attractive recreation space for the citizens of Papenburg.
景观设计: RMP Stephan Lenzen Landschaftsarchitekten:
委托人: Landesgartenschau Papenburg 2014 gemeinn. Durchführungsgesellschaft mbH
时间: 2012-2014
决算: 4,1 Mio. Euro
面积: 15 ha
照片: Juliane Werner