White:在过去的很长一段时间里,KungsbackaTorg广场都被作为一个停车场,大片的空间冷冷清清,人迹罕至。而现在这个广场已经转变成了镇上居民的聚会场所。广场的设计既尊重历史,又反映了现代生活。方格形式的地面铺装给每个空间以不同的定义,并与周围建筑的属性建立起联系。它在设计中尊重了城镇的旧格局。不同的铺装形式更具灵活性,确保广场可以满足不同的用途。方格状的花岗岩铺装物标志着街道和外墙周围的主要布道。这个广场再次成为聚会的地方。主办活动的舞台已经建成,挨着广场的街道NorraTorggatan已经被规划成人行道,为露天咖啡馆提供了场地。古老的教堂遗址使用了不同于广场的方格图案铺装。简单的长椅靠在一起,就像教堂中的靠背长凳,进一步强调了老教堂的位置所在。
White: For a long time, the square Kungsbacka Torg acted as a car park which left little space for hustle and bustle. Now, the square has been transformed back into a meeting place for the town’s inhabitants. The design of the square respects its history, but reflects modern life. A chequered pattern defines the spaces and creates a bond with the surrounding properties. It also respects the town’s old grid pattern of roads. The chequered pattern creates flexibility, ensuring that the square can be used for many different purposes. The granite covering is varied, marking out main walkways along streets and façades. The square is once again a place where meetings happen. A natural stage for hosting events has been created and Norra Torggatan, one of the streets running along the square, has been pedestrianised, allowing space for open-air cafés. The old church ruins are marked out using a different ground covering than the chequered pattern of the square. Simple benches are positioned close together, like a sculpture inspired by the old church pews, to further demarcate the location of the old church.

Kungsbacka_torg_nigh.jpg

© White

Kungsbacka-Torg-Plan-illustration.jpg

© White

Kungsbacka-Torg-1.jpg

© White

Kungsbacka-Torg-2.jpg

© White

Kungsbacka-Torg-3.jpg

© White

Kungsbacka-Torg-4.jpg

© White

Kungsbacka-Torg-benches-evening.jpg

© White

Kungsbacka-Torg-benches.jpg

© White

Kungsbacka-Torg-detail-2.jpg

© White

Kungsbacka-Torg-detail.jpg

© White

Kungsbacka-Torg-evening.jpg

© White

Kungsbacka-Torg-overview.jpg

© White

Kungsbacka-Torg-Pavillion-2.jpg

© White

Kungsbacka-Torg-Pavillion.jpg

© White
与广场的硬铺装面相反,南部是樱桃树丛的家园。树林的树冠有助于创造一个随季节变化的景观。此外,White工作室还在Kungsbacka Torg广场上设计了两个展馆,这两个展馆同时也是广场中主要的照明设计。
In contrast to the hard surface of the square, the southern part is home to a grove of cherry trees. The canopy of the trees helps create a square that changes with the seasons. White also designed two pavilions on Kungsbacka Torg as well as the square’s lighting design.
景观设计: White Arkitekter
委托人: Kungsbacka Municipality
施工时间: 2009 – 2012
面积: 7,500 sqm
预算: 22 million SEK
照片: White
团队: Sam Keshavarz, Paula Mackenzie, Ulla Antonsson, Mikaela Åström Forsgren