1:1 Landskab:新的Guldberg广场中有10个草丘,75棵落叶松和200个蓝色钢杆。这是一座位于哥本哈根市中心的邻里公园,各个年龄段的人们都可以在这里见面、聊天、锻炼或者放松。三个不同元素在公园中相互融合、相互渗透达到一致,并将现有的功能与广场的新规划统一成为一个活动园区,一个城市空间中的锻炼场所。
1:1 Landskab: 10 grass hills, 75 larch trees and 200 blue poles form the new Guldberg’s Square; a neighborhood park in central Nørrebro, Copenhagen, where people of all ages can meet, be active, exercise and relax. The three different elements create coherence in the renovated park and unite the existing functions that are kept with the new programs that are characteristic for the square’s new identity as an activity park; a meeting place focusing on exercise in the public city space.

Guldbergs_Plads-01.jpg

© 1:1 Landskab

Guldbergs_Plads-02.jpg

© 1:1 Landskab

Guldbergs_Plads-03.jpg

© 1:1 Landskab

Guldbergs_Plads-04.jpg

© 1:1 Landskab

Guldbergs_Plads-05.jpg

© 1:1 Landskab

Guldbergs_Plads-06.jpg

© 1:1 Landskab

Guldbergs_Plads-07.jpg

© 1:1 Landskab

Guldbergs_Plads-08.jpg

© 1:1 Landskab

Guldbergs_Plads-09.jpg

© 1:1 Landskab

Guldbergs_Plads-10.jpg

© 1:1 Landskab

Guldbergs_Plads-11.jpg

© 1:1 Landskab

Guldbergs_Plads-12.jpg

© 1:1 Landskab
不同大小的草丘打造了一个俏皮的景观,在那上面你可以和朋友一起玩耍、大笑,或者在阳光下躺在草地上读书,。较大的草地上种植着早熟禾,跨越草丘,在公园内建立了一个视觉审美层次。落叶松和蓝色钢杆分散在绿色景观中,创造了一个新的城市森林景观。落叶松的独特外形展现了公园一年四季不断变化的景观美感。树冠在春天是明亮的绿色,在秋天变成黄色,而在冬季,只剩下随风摇曳的枝头。这些变化使公园的日常游客和路人都感觉身在自然中。
伫立着的200个蓝色钢杆划分了公园中新的活动区域。由于当地居民的参与过程与设计规划的第一阶段相吻合,所以我们在设计中开发了许多不同的活动点和设备,主要用来吸引不喜欢运动的成年人。例如竖立在一起的6个秋千,位于橡胶小丘上的3D攀岩迷宫,一个汇聚不同高度金属梁的地方,布满体育吊环的小树林以及公园周围不同标记的路线。此外,公园中的许多钢杆可以以各种方式使用,无论是自发的还是有组织的。带上你自己的吊床,为邻里派对时或在跳蚤市场的时候,晾衣绳上轻链。
The varying size of the grass hills creates a playful landscape; laugh as you run across the hills playing with a friend, tumble, explore or relax in the sun while lying in the grass reading a book. Larger areas planted with high meadow grass spans across the grass hills and create a visual aesthetical layer in the park. The larch trees and the metal poles in different blue nuances are scattered in the green landscape and create a new urban forest. The special character of the larch trees emphasizes the squares changing appearance throughout the year; the crowns changes from a bright green color in the spring, tuning yellow in the fall, while standing with long flickering silhouettes in the winter months giving daily users and passersby a sense of nature in the middle of Nørrebro.
The 200 blue poles set the frame for the parks new activities. As a result of the user involvement process with local residents, which coincided with the first phases of the design development, different activity spots and equipments are developed, mainly to attract adults who are unaccustomed to exercise. 6 big swings stands side by side, a 3D climbing labyrinth lies on top of a big rubber hill, a gathering of beams in different heights, a grove of gymnastic rings and different marked routes around the park. Furthermore, the many extra poles in the park can be used in various ways, either spontaneous or organized. Bring your own hammock, put up light chains for the neighborhood party or a clothesline when having a flea market.
资料
景观设计: 1:1 Landskab
委托人: Municipality of Copenhagen
团队: Keingart (Architects), Sloth-Møller (Engineers)
面积: 4.500 m2
完成时间: 2015