Østengen&Bergo:Majorstuen学校位于奥斯陆市中心,现共有800名学生。这座五层楼高的建筑建于1908年,整个学校设施都是为了安全而放置。我们的目标是在此建立一个进入学校的中央入口。以及将狭窄的户外区域与学校连接在一起,最大限度地保留游戏与休憩空间。我们从一个更大的城市环境视角中看到Majorstuen学校对于附近城市空间的利用是非常有必要的。例如,我们正在将一个相邻的广场改造为滑冰场。我们想保留校园的历史感,所以选择中性色彩和现有的大型椴树来表现校园特色。 Majorstuen学校对年轻的古典音乐人才进行独特教育。因此,音乐成为装饰和游乐设备的灵感。现在这个校园已经成为这座城市中古典而又不失俏皮的趣味广场。
Østengen & Bergo: Majorstuen School is housing 800 pupils in a small, urban space in the center of Oslo. The five floors building was built in 1908 and the entire school facility are related to conservation interests. Our aim with the project was to establish a central, pedestrian entrance to the school. As well to link the narrow outdoor areas together and maximizing the limited space for play and stay. To see Majorstuen School in a larger, urban context was important in relation to exploit nearby urban spaces as a part of the school area. E.g. we are now designing an adjacent plaza as a skate park. We wanted to preserve the historic feel of the schoolyard, choosing neutral colors and the existing, large linden trees to characterize the area. Majorstuen School offers special education for young talents in classical music. Therefore music was chosen as a main motive both for decor and playground equipment. Today the school yard is experienced as a classical and playful plaza in the city.

majorstuen-school-01-jiri-havran.jpg

© Jiri Havran

majorstuen-school-02_jiri-havran.jpg

© Jiri Havran

majorstuen-school-03.jpg

© Østengen&Bergo

majorstuen-school-04.jpg

© Østengen&Bergo

majorstuen-school-05_jiri-havran.jpg

© Jiri Havran

majorstuen-school-06_jiri-havran.jpg

© Jiri Havran

majorstuen-school-07_jiri-havran.jpg

© Jiri Havran

majorstuen-school-08_jiri-havran.jpg

© Jiri Havran

majorstuen-school-09_situation.jpg

© Østengen&Bergo

majorstuen-school-010_plan.jpg

© Østengen&Bergo
景观设计: Østengen & Bergo Landscape Architects
项目地点: Oslo, Norway
委托人: Undervisningsbygg Oslo KF
建筑: Arkitektkontoret Gasa
完成时间: 2014
照片: Jiri Havran, Østengen&Bergo