WRT:Daiichi办公室景观项目位于距东京40公里的一个宁静小镇上,被稻田、山脉和海岸线所包围。该公司旨在改善员工的工作条件,兑现公司对健康工作环境的承诺。 为了实现他们“在森林里工作”的愿景,竹中建筑事务所委托WRT团队担任景观设计师。
WRT: The Daiichi project site is located 40 miles outside of Tokyo in a small, quiet town surrounded by rice fields, mountains, and coastline. The company aimed to improve working conditions for their employees and to make manifest the company’s commitment to a healthy environment. To fulfill their building design concept, “Working in a Forest,” Takenaka Architecture commissioned WRT to serve as landscape architect.

Daiichi-01.jpg

© Takenaka Corporation + WRT

Daiichi-02.jpg

© Takenaka Corporation + WRT

Daiichi-03.jpg

© Takenaka Corporation + WRT

Daiichi-04.jpg

© Takenaka Corporation + WRT

Daiichi-05.jpg

© Takenaka Corporation + WRT

Daiichi-06.jpg

© Takenaka Corporation + WRT

Daiichi-07.jpg

© Takenaka Corporation + WRT

Daiichi-08.jpg

© Takenaka Corporation + WRT

Daiichi-09.jpg

© Takenaka Corporation + WRT

Daiichi-10.jpg

© Takenaka Corporation + WRT

Daiichi-11.jpg

© Takenaka Corporation + WRT

Daiichi-12.jpg

© Takenaka Corporation + WRT

Daiichi-13.jpg

© Takenaka Corporation + WRT

Daiichi-14.jpg

© Takenaka Corporation + WRT

Daiichi-15.jpg

© Takenaka Corporation + WRT

Daiichi-16.jpg

© Takenaka Corporation + WRT

Daiichi-17.jpg

© Takenaka Corporation + WRT

Daiichi-18.jpg

© Takenaka Corporation + WRT
WRT团队与竹中事务所紧密合作,将建筑物内部和整个区域的景观特征整合到一起,营造出一个积极、生态的工作场所。 这些特点表明了公司的企业文化传统,并为当地社区的健康发展带来了福祉。设计力求使公司与社区相融合,与周围富士山上的梯田、山坡等自然景观相融合。
这栋面积为48万平方英尺的四层建筑物中有办公空间、一间咖啡厅和一个直邮控制设施。 WRT的办公景观规划包含了三个不同领域:入口、内部庭院和西门公园。 北入口公园和游客停车场的设计十分具有创意,例如高低起伏的地形在树荫和生态湿地周围创造出了一个安全的自然屏障。
三个内部庭院使建筑与自然连接,并为商务会议、咖啡休息或其他需要提供了一个清凉的场所。从庭院中穿过可以到达办公区,途中种植了大量的乡土树种。除此之外,阳光可以透过几个绿色露台照射到相邻的室内办公空间。
第三个区域是西门公园,设计师通过起伏的地形令人想起山谷景观,所需土方来自于挖掘车库时的土壤。公园由Daiichi人寿保险公司维护,对社区居民开放。 公园中一条宽阔的人行道可以作为往返于附近的住房和学校的南北通勤走廊。
该项目中丰富而规律的绿化延伸了建筑物的质量和体积,创造了公司和社区统一的和谐环境。建筑物的方向和庭院的位置也反映了这一目标。新一代办公楼体现了为员工健康和创造力提供良好工作环境的企业理念。作为高密度工作环境与更广阔的公园景观和山脉景观之间的过渡,设计师把重点放在户外空间和环境绿化上。
The WRT team worked closely with Takenaka to integrate landscape features within the buildings and throughout the campus to create a workplace that fosters a positive, valued experience of nature in the built environment. The features also speak to the company’s heritage in this community and pride in advancing community health and wellbeing. The campus was meant to coexist with the community, which is flanked by constructed terraces and hillsides framing views of Mt. Fuji.
The four-story 480,000 sq/ft building consists of office space, a café/restaurant, and a direct-mail control facility. WRT’s campus landscape plan contained three distinct areas: The entry park, the interior courtyards, and the west gateway park. The north entry park and visitor parking area includes creative features such as sculpted topographic forms which create a natural security barrier alongside shade trees and bioswales.
The three interior courtyards provide an indoor connection to the natural world for occupants of the space, and offer a refreshing venue for business meetings, café breaks, and serendipitous encounters. They are tiered to provide access from the three interior work levels, and have a plant palette consisting of native and locally available vegetation. In addition, several green roof terraces allow natural light into all adjacent interior office spaces.
The third area, the west gateway park, boasts an undulating topography evocative of the valley landscape, created with soil obtained from the garage excavation. While the park is maintained by the Daiichi Life Insurance Company, it is open to the community. The park provides a safe environment for local families to visit; and a wide pedestrian walkway serves as a north-south commuting corridor to and from the nearby housing and school.
The weaving greenery throughout the complex diffuses the mass and volume of the building, and provides a harmonious setting consistent with the company and community values. The orientation of the building and positioning of the courtyards also reflect this goal. The new Daiichi office building embodies a corporate philosophy that blends environmental concerns with workforce health and creativity. Emphasis is placed on integrated outdoor space and greenery as the interface between a high-density working environment and the broader landscape of parks and mountain views.
资料
项目名称: Daiichi Mutual Insurance Shin-Ohi Office Landscape
景观设计: WRT
地点: Kanagawa, Japan
设计公司: Takenaka Corporation + WRT, LLC
设计时间: 2007-2009
施工时间: 2009-2012
图片: Takenaka Corporation + WRT, LLC